Lifestyle Tipy a rady

Jak si zamilovat domácí pečení

Máte pocit, že jste v kuchyni pořád začátečník a nedaří se vám recepty ani podle přesného postupu? Možná vám nejde vaření, ale najdete se v pečení. Objevte svůj skrytý talent pro přípravu sladkých dezertů a zkuste něco nového.

Jednoduché dezerty

Mezi jednoduché dezerty, které zvládne i začátečník patří ty, které vyloženě jen smícháte a například dáte vychladit do lednice. Vyzkoušet tak můžete tvarohové dezerty, kdy tvaroh vymícháte s cukrem a nazdobíte do poháru s piškoty a ovocem. Skvělou variantou jsou i rozmixované druhy ovoce s mlékem nebo smetanou, případně s jogurtem. Pomocí multifunkčního ručního mixéru RM-800 W si takto připravíte i domácí zmrzlinu nebo třeba ovocnou náplň do pečených dezertů.

Dodržování přesného postupu

Pokud se vám recepty nedaří a například těsto není dost nadýchané, případně se dezert nebo buchta nepeče tak, jak by měla, tak jste možná udělali chybu v postupu. Mnohdy je velmi důležité, aby byla mouka opravdu dvakrát prosetá, případně abyste stolním mixérem RM-205 W, míchali tak dlouho, jak je potřeba pro opravdu tuhý sníh. Snažte se recept si neulehčovat a nezrychlovat, protože se to odrazí na jeho kvalitě.

Chytré spotřebiče

V kuchyni vám budou velkými pomocníky chytré spotřebiče. Mezi takové patří například multifunkční mixér RMH-900, který zastane několik funkcí a využijete jej k pečení, vaření, ale i k přípravě studených a zdravých pokrmů. Využijete také odšťavovač, který vám pomůže s přípravou ovocných a zeleninových šťáv, kterým se dá nahradit i jedno hlavní jídlo denně.

Na co si dát pozor

Dejte si pozor na levné náhrady surovin, ze kterých pečete. Raději vybírejte ověřené máslo, pečící tuky a také mouky. Určitě můžete vyzkoušet i víc druhů surovin, abyste zjistili, s čím se vám pracuje nejlépe. Hodně dělá také trouba na pečení, proto vám může nějakou dobu trvat, než zjistíte, jak peče právě vaše trouba.

Nahraďte suroviny

Pokud existují suroviny, které nemůžete, protože na ně máte alergii nebo vám nechutnají, tak je nahraďte jinými. I klasický tažený nebo listový štrúdl připravíte, i když máte alergii na jablka. Postup je jednouchý. Místo jablečné náplně zvolte například tvarohovou s povidly nebo třeba makovou.

Používejte sezónní potraviny

Aby vás pečení opravdu bavilo, tak používejte to, co máte právě po ruce. Pokud máte vlastní zahrádku, tak máte vyhráno. Spotřebujte ovoce z vlastního sadu, případně zeleninu, kterou jste si vypěstovali. Pokud nemáte zahradu, tak se i v obchodě dívejte po sezónních potravinách, ty budou levnější, kvalitnější a také chutnější.

Napište komentář