Domácí je lepší než hotová aneb připravte si chutnou grilovací omáčku
Obsah článku:
Letošní grilovací sezóna už sice skončila, ale i tak jistě nepohrdnete několika tipy, které využijete v té příští. A ti z vás, kteří mysleli i na chladnější měsíce a pořídili si domácí gril, třeba hned. Dnes se však nebudeme zabývat úpravou masa a zeleniny, ale zaměříme se na něco, co na talíři také nesmí chybět. Připravte si své chuťově buňky – představíme vám domácí grilovací omáčky a majonézy, které umocní vaše gurmáské zážitky!
Vinná rajská omáčka
Vinnou rajskou omáčku lze podávat k jakémukoliv masu a rybám. K její přípravě budete potřebovat:- 20 dkg zralých rajských jablíček
- 1 jablko
- malou odlivku červeného vína
- 1 malou kávovou lžičku hořčice
- cukr
- mletý pepř
- sardel nakrájenou na nudličky
- nakládanou cibulku šarlotka
Domácí tatarská omáčka
Milujete tatarku, ale není vám po chuti ta, která je k mání v obchodě? Udělejte si vlastní. Budete k tomu potřebovat:- 10 dkg pravé majonézy
- 4 polévkové lžíce sladké smetaky
- 0,5 dkg cibule
- 0,5 dkg sladkokyselých okurek
- 1 vykostěnou sardelku
- 3 kapary
- malý nakládaný hříbek v octě nebo kousek žampionu
- trochu citronové šťávy a kůry
- 1 snítku zelené petržele
- špetku cukru a soli
Publikováno: 30. 10. 2013
Kategorie: Ostatní