Nastal správný čas na výrobu dekorací ze sušených květin. Jak na to?

Razantní pokles teplot připomíná, že zanedlouho zavládne podzim. S jeho příchodem se z přírody vytratí čerstvá zeleň a nám nezbude, než se na několik dlouhých měsíců smířit s tím, že i příroda potřebuje vydatný odpočinek. Ale není proč smutnit, zážitky z léta si můžeme připomínat nejen při prohlížení fotek – příjemnou atmosféru v každé domácnosti nastolí romanticky laděné dekorace ze sušených květin. Přestaňte na ně pohlížet jako na lapače prachu a dejte jim letos šanci. Nebudete litovat!

Krása, o kterou se nemusíte starat

Sušené květiny mají úplně jiný charakter než živé. Přesto jsou krásné a v chladnějším období příjemně pohladí na duši každého, kdo má rád vkusné dekorace. Navíc mají i praktické výhody – nemusí se zalévat či hnojit. A nezáleží ani na umístění, můžete je položit kdekoliv.

Jak květiny sušit?

Co se týče výroby, vysušit květiny je tak snadné, jak jen může být. Hravě to zvládnete i bez předchozích zkušeností. Vysušit lze jakákoliv květina – jen nezapomeňte, že některé nelze sušit tradičním způsobem, tedy zavěšením květem dolů. K nejoblíbenějším a nejlépe vyhlížejícím květinám bezesporu patří růže, levandule a hortenzie. Nebojte se je doplnit dozrávajícími podzimními plody – výsledek vypadá famózně! Zřejmě nejběžnější metodou sušení je sušení vzduchem. Stačí, když rostliny zavěsíte do tmavého, suchého prostoru (tma je důležitá, aby neztratily barvu) s dostatečnou cirkulací vzduchu. Květiny proschnou, ale nezplesniví. Použít můžete i mikrovlnnou troubu (nastavte na minimální teplotu) nebo silikagel, který z rostlin vytáhne vodu.

Sušené květiny stejně snadno zakoupíte online

Anebo – pokud nemáte čas nebo jen neseženete květiny, které odpovídají vašemu vkusu, obraťte se na specializovaného prodejce. Dobrou volbou je sušená květina – Florservice. Objednat si ji můžete z pohodlí domova a je pouze na vás, zda zalovíte mezi tradičními, nebo naopak exotickými rostlinami z různých koutů světa.

Publikováno: 21. 09. 2019

Kategorie: Bydlení | Lifestyle

Autor: Adam